FSRA 2 IP Belgiassa 2009

Koulukatu tekee omaa KV historiaansa ja osallistuu ensimmäistä kertaa IP hankkeeseen.

Tässä kerrotaan ko. Belgian matkasta.

Food Safety Risk Assessment nettisivut

Leaflet

Ennen varsinaisen IP( Intensive Program) toteutusta pitää tietenkin valmistella ja tällä kertaa valmisteleva kokous pidettiin Puolassa, kaupungissa nimeltä Olsztyn.

Kuvassa valmistelevan kokouksen osallistujat

10.11.
Belgiassa opiskelu ja luennot alkoivat eilen ja nyt opiskelijat puurtavat ensimmaisen ryhmätehtavän parissa.
Heillä on käytössään omat kannettavat tietokoneensa ja keskella luokkaa on ”jakaja” nettia varten, joten kaikki ovat piuhoilla kiinni netissä. Näyttää mielenkiintoiselta.
Oman luentoni Biofilmeistä ja niiden poistamisesta pidin heti maanantaina iltapäivällä. Samalla vaivalla olisi pitänyt enemmänkin mutta ehkä ensi vuonna Budapestissä…

Mahdollisia uusia vahtokohteita on kehitteillä. Taas kerran tulee mieleen kuinka tärkeää ja kehittävää opiskelijoille on kanssakäyminen erimaalaisten opiskelijoiden kanssa. Keskustelimme asiasta tänään opettajien kesken ja yleinen mielipide oli vaihtoja kannattava, vaikkei opinto-ohjelmat kaikin osin täsmääkään, joskus viikko yksin maailmalla vastaa montaa kuukautta kotimaassa.

11.11.

Tänään kaikki ensimmäisen teeman luennot saatiin pidettyä ja huomenna opiskelijoilla on edessään ensimmäiset esitykset.

Teeman päättymisen kunniaksi nyt läsnä olevat opettajat veivät omat opiskelijansa illalliselle. Läsnä oli 5 opettajaa ja 13 opiskelijaa neljästä eri koulusta; Tampereelta, Mariborista, Budapestistä ja Glasgowsta. Ilta oli oikein onnistunut ja nyt ne simpukatkin tuli maistettua. Olivat ihan ok, voi niitä syödä toistekkin. Ravintola oli nimeltään Le Jardin de l’Ilot Sacré . Osa meistä jatkoi vielä iltaa tuoppien ääressä….

Illallispaikan valinta on kuin missä tahansa turistirysässä, hotellin lähellä on paljon ruokapaikkoja, jotka ovat kuin kopioita toisistaan, sisään heittäjät käyvät ”kimppuun” mutta en kyllä käsitä kuka vielä haluaisi istua ulkona…

Ruokalistoilla on paljon mereneläviä, kuten simpukoita, ostereita, hummeria ja katka-rapuja.Sekä erilaisia kaloja. Katkaravut ovat tosi pieniä ja maistuvat hieman samalta kuin kotona maustesilli. Savustettu lohi on kylmäsavustettua.

Illalliselta tulossa Grand-Place-aukiolla

12.11.
Aamu alkoi ensimmäisen teeman projektitöiden esityksillä, jotka menivät hienosti. Arvosteluasteikko oli 1-10, joten ensimmäisiä joutui vähän miettimään.
Kuultujen esitysten, jotka käsittelivät mykotoksiineja, melamiinia ja akryyliamidia, oli kiva mennä koulun ruokalaan lounaalle syömään ranskalaisia, raakaa pihviä ja vielä jälkkäriksi jäätelöä.

Lounaan jälkeen opiskelijoilla alkoivat toisen teeman luennot ja itse lähdin unkarilaisten kolleegoiden kanssa kaupungille. He suuntasivat kohti kotia ja itse pienen kierroksen jälkeen hotellille.

Sitten illalla olin syömässä Willemin kanssa ja päädyimme ravintolaan, jota emäntämme oli suositellut. http://uk.chezleon.be/index.asp?id=476
Alkuruokana oli
katkaravuilla täytetty tomaatti, joka oli tosi maukas. Pääruokana söin kalkkunaviillokkia vadelmaolut kastikkeella ja eipäi ole kotona tullut mieleen tehdä vadelmista kastiketta pääruoalle. Annokset tuntuvat olevan liiankin runsaita. Huomenna suklaatehtaalle ja sitten iltapäivällä kotiin….

Paikallisista herkuista on nyt maistettu edellisten lisäksi;katkarapukroketit ja simpukat, joiden tarjoillaan ranskalaisia perunoita sekä tietysti vohveli suoraan kärrystä.

13.11
Vierailu suklaatehtaaseen oli mielestäni onnistunut. http://www.chocolatiermanon.com/index.htm
Vierailun jälkeen olikin vuorossa jäähyväiset ja kotimatka Kööpenhaminan kautta alkoi.
Opiskelijoilla vielä viikko puurtamista, täytyy tässä muistaa kertoa, että he saavat näistä opinnoistaan 6 ects pistettä eli 6 op. Jaksamista ja tsemppiä Heidille, Jyrille ja Kaisalle.

3 thoughts on “FSRA 2 IP Belgiassa 2009

  1. Opiskelijat eivät juurikaan ole kerenneet nauttimaan paikallisista antimista kiireisen aikataulun vuoksi (luennoilla nukkuminen olisi törkeää), mutta meistä on mahtavaa, että opettajilla on kuitenkin ollut mahdollisuus tähän. 🙂

  2. Ei oikeastaan, olut oli pahaa ja ulkona sodittiin. Päivällä kasteltiin kukkia ja punaiset autot olivat kivoja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *