Torikahvila Kahveli

Uusi Torikahvila Kahveli aloittaa toimintansa Tampereen Laukontorilla huhtikuun loppupuolella. Pyhäjärven rannalla, vain 200 askeleen päässä Keskustorilta, sijaitsevan kahvilan yrittäjinä toimii kaksi tuoretta restonomia.

Allekirjoittaneella ei vielä ole tutkintotodistusta, mutta lupaan, että kesäkuussa voin kehua jo olevani restonomi. Takon piippujen ja kuvankauniin Kehräsaaren siintäen taustalla tarjoamme Laukontorin torikansalle jotain sellaista, jota siellä ei ole vielä totuttu näkemään eikä maistamaan. Pitäen kuitenkin kiinni perinteisestä torikulttuurista haluamme kehittää omalla osaamisellamme torista entistä viihtyisämmän niin nuorille kuin vähän vanhemmillekin. Perinteisen torikaupan tapaan käytämme mahdollisimman paljon lähiruokaa sekä luomua.

Suunnitelmat kahvilan perustamisesta alkoivat viime syksynä. Ilmoille heitetty idea oli aluksi hieman huvittava, sitten mielenkiintoinen ja hetken miettimisen jälkeen jännittävä. Tuntui erittäin loogiselta aloittaa oma yritys heti valmistumisen jälkeen, sillä meillä molemmilla on yrittäjyys ollut haaveena jo pidemmän aikaa. Kokemusta ravitsemisalalta on meillä yhteensä yli 10 vuotta ja kahviloistakin kokemusta on yli viisi vuotta. Aiempi yhteistyö lukuisissa ryhmätöissä ja projekteissa on osoittanut yhteistyömme sujuvan moitteettomasti ja vahvuutemme alan eri osa-alueissa täydentää osaamistamme entisestään.

Palvelujen tuottamisen ja johtamisen koulutusohjelma on antanut erinomaiset valmiudet yrittäjyyteen. Olemme käyttäneet lähes jokaista opintojen osa-aluetta viimeisen puolen vuoden aikana. Suunnittelimme liikeidean, teimme kartoituksen kilpailijoista ja markkinoista, teimme henkilöstö-, markkinointi- ja omavalvontasuunnitelmat, kehittelimme tuotteita, laskimme katteita, rahoitusbudjettia ja tulosbudjettia, hankimme rahoituksen, teimme sopimuksia yms. Jopa opintojen alussa arveluttanut toimitilapuoli on tullut suunnitteluissa hyvinkin tarpeelliseksi erilaisten pintamateriaalien, tilasuunnittelun ja puhtaanapidon myötä. Opintojen aikana luodut kontaktit ovat olleet suuri apu projektin edetessä.

Opettajilta saamamme apu ja palaute on ollut erittäin positiivista. Paljon on ollut työtä, mutta kohta se työ vasta alkaa kunhan tämä kaikki saa lopullisen silauksen ja pääsemme viimein avaamaan kahvilan.

Itsensä työllistäminen sekä omien ideoiden ja ammattitaidon käyttäminen omaan yritykseen ovat yrittäjyyden parhaimpia puolia. Osaan sanoa varmasti vasta vuoden päästä mitä mieltä olen yrittämisestä, mutta olen varma, että tulen nauttimaan siitä todella paljon.

Kahvilan nettisivut aukeavat myös kevään aikana osoitteessa www.torikahvilakahveli.fi ja sähköpostiosoitteemme on info@torikahveli.fi. Facebookista meidät jo löytääkin nimellä Kahveli. Siellä tiedotetaan paremmin lähestyvästä avajaispäivästä, eli kannattaa olla kuulolla. Tarkoituksena on aloittaa myös oma blogi kevään aikana, mutta tästäkin ilmoitellaan paremmin jahka saamme sen aloitettua.

Kaikille lämpimästi tervetuloa Kahveliin. Jos tulee mieleen jotain kysymyksiä liittyen esimerkiksi koulutusohjelmaamme, yrittäjyyteen tai vaikka espresson valmistukseen niin älkää epäröikö nykäistä hihasta. Vastaamme mielellämme kaikkiin kysymyksiin. Kesällä nähdään!

Kevätterveisin,

Jyri Löytty (author) ja Miia Ketonen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *