Mietteitä opiskelustani ja kasvamisestani restonomi-opintojen aikana

Kirjoitan ajatuksia, joita heräsi aikuisopiskelijana vajaan kahden vuoden opintojeni aikana. Odottelen parhaillaan tutkintotodistustani. Pääsykoevaiheessa olin erittäin jännittynyt ja motivaatio päästä opintoihin oli melkoisen korkealla. Minua onnisti, pääsin koulutukseen! Motivaatio säilyi koko opintojen ajan. Ennakkoasenteet ja kuulopuheet opinnoista eivät vastanneet onneksi lainkaan sitä mitä sain koulutukselta. Kuten monesti kerroinkin, opettajat olivat erittäin päteviä ja innostavia. Opiskelijatoverit olivat hyvin erilaisista lähtökohdista, iältään nuorista keski-ikäisiin, kuten minä itsekin. Oppilaitoksen hyvä tunnelma välittyi opetukseen saakka. Minunkin koulumatkani oli yli 200 km, joten omalle vaivannäölle kaipasi vastinetta oppitunneilta.

Oman työn, harrastusten ja mielenkiinnon kohteiden yhdistäminen opintoihin ja oppimistehtäviin ei ollut vaikeaa. Opeteltavien sisältöjen projektitehtävät ym. pienemmätkin tehtävät oli helppo nivoa joko omaan työhön tai muihin itseä kiinnostaviin asiakokonaisuuksiin. Itse hyödynsin opiskeluihini eniten ystävieni samaan aikaan perustettua perheyritystä. Kyseinen yritys, Pietniemen Saunatupa perustettiin samana syksynä, kun itse aloitin opiskeluni Tampereella.

Opintoihini kuuluneessa laajahkossa liiketoiminnan tutkinnon osassa perehdyin tekemään Pietniemen Saunatuvalle liiketoimintasuunnitelmaa, jota yritys tarvitsi mm. rahoituksen järjestämiseksi. Samalla työn avulla prosessoimme yhdessä yrittäjien kanssa heidän liiketoimintansa perusajatuksia. Englannin kielen tehtäviin sisältyi sopiva osuus, jonka hyödynsin yrityksen kotisivujen englanninkielisellä sivulla. Lopuksi valitsin vielä opinnäytetyöhöni saman yrityksen markkinointiin liittyvän aiheen. Opinnäytettä tehdessäni hyödynsin pitkäaikaista harrastustani, valokuvausta, tekemällä Pietniemen Saunatuvalle kotisivut. Tämä taas poiki uuden harrastuksen, kotisivujen tekemisen. Koulutuksen aikana yrittäjyys ikään kuin laskeutui ympärilleni ja hankin itselleni toiminimen ja olen sekä Amway-tuotteiden että Kotisivukoneen jälleenmyyjä. Melkoinen vaikutus oli vajaan kahden vuoden opinnoilla!

Nyt opintojen päätyttyä osaan hyödyntää saamaani tietotaitoa sekä omassa päätyössäni lehtorina Länsirannikon Koulutus OY:ssä WinNovassa että harrastuksenomaisesti työskennellessäni Pietniemen Saunatuvalle ja oman toiminimeni tuomissa työtehtävissä.

Leena Mäkinen

Lehtori, WinNova, ammatillinen erityisopettaja, restonomi (pian)

Pietniemen Saunatupa on uusi tilaus-

ravintola Porissa n. 30-40 hengelle.

Mahdollisuus tilata myös tunisialaista

ruokaa sekä kokoustilat, sauna kylpy-

tynnyreineen että luonto- tai elämysohjelmaa.Hankimaa-Khezamin yrittäjäperheessä

osataan tehdä pidot myös asiakkaan

kotona tai muussa juhlapaikassa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *