Yhteiskuntavastuu -posterinäyttely

Paikka: TAMK Koulukatu, 5.krs POSTERINÄYTTELY
Aika: 14.4.2010, klo 12.00-15.00

Keskiviikkona 14.4.2010 Koulukadulla järjestettiin posterinäyttely, jonka aiheena oli ”Vastuullisen palveluyrityksen toimintamalli”. Näyttelyn järjestivät toisen vuosikurssin opiskelijat Yhteiskuntavastuu – kurssin puitteissa, ja he olivat jakautuneet viiteen ryhmään. Näyttelyn varsinaisena tarkoituksena oli laatia posterit, joista tuli käydä ilmi keksityn yrityksen pääsanoma. Esityksistä tuli käydä ilmi yrityksen toimintatavat sosiaalisen, ekologisen ja taloudellisen vastuullisuuden osalta.
Näyttelyn kirjo oli laaja: kaikki viisi yritystä erosivat toinen toisistaan. Yrityksiä oli tasapuolisesti sekä ravitsemus- että toimitilapuolelta. Näitä vastuullisia palveluyrityksiä olivat: Ravintola Kantele, PINTA Oy, Kahvila Niitty, Ravintola Berry sekä Konsultointiapu Alma & Yrjö Ky.

Kuva 1. Kahvila Niitty edustaa

Kuva 2. PINTA Oy:n turkoosi henkilöstö

Kuva 3. Berryn vastuullinen porukka

Kuva 4. Ravintola Kantele posterinsa kera

Kuva 5. Konsultointiapu Alma & Yrjö Ky asiakasyrityksensä Kahvila Pullukan avustamana

Päivämme alkoi kello kahdeksalta näyttelytilan valmistelulla. Valmisteluihin kuului niin kahvin keittoa, pöytäliinojen silitystä sekä pöytien ja tuolien siirtelyäkin. Vieraita alkoi saapua paikalle tasaisena virtana puolenpäivän jälkeen, eikä esittelijöiden tarvinnut pyöritellä peukaloitaan, vaan jokaiselle riitti kuulijoita. Näyttelyn tarjoilut olivat maittavat. Jokaisen yrityksen toimipisteestä löytyi jotakin pientä naposteltavaa, irtokarkeista mokkapaloihin ja luomukahvista marjasmoothieen. Yhdenkään näyttelyvieraan ei näin ollen tarvinnut poistua paikalta tyhjin vatsoin tai kuivin suin. Näyttelyvieraille oli myös järjestetty tuote-esittelyä jokaisen yrityksen toimesta, ja näitä tuotteita olivat muun muassa erilaiset puhdistusaineet, luomuraaka-aineet sekä koneet ja laitteet.

Kuva 6. Aktiivista yleisöä

Näyttely sujui pienistä vastoinkäymisistä huolimatta erittäin hyvin. Upeat posterit toivat lisäväriä päivään, ja jokaisen yrityksen sanoma tiivistyi postereista loistavasti. Yleisö tuntui olevan aidosti kiinnostunut näyttelyn tarjonnasta, ja he esittivät aktiivisesti kysymyksiä. Näyttelymme oli suuri menestystarina, ja jokaiselta ryhmältä löytyy myös oman yrityksen vastuullisuudesta koottu kirja. Näyttelyssä kuullut asiat ja yritysesittelyt olivatkin vain pintaraapaisu vastuullisten palveluyritysten maailmaan.

Päivi Hituri, Tuomas Jaatinen, Iida Mantere & Minna Matinlauri (kuvat)
19.4.2010 Tampere

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *