RESTONOMIOPISKELIJAT PERUSTIVAT HOSTELLIN

Kolmannen vuoden hotelli- ja ravintola-alan restonomiopiskelijoiden loppukokeessa toteutettiin Dream Hostel -aiheinen projekti. Projektissa hotelliteeman valinnut viiden hengen ryhmämme pyöritti Dream Hostellia kahden viikon ajan yhdessä sen oman henkilökunnan kanssa. Huolehdimme siis sen kaikista toiminnoista, kuten vastaanotosta, siivouksesta, asiakaspalvelusta ja ohjelman järjestämisestä. Nimesimme hostellin Pop Up Hostelliksi, koska ravintolapäivien Pop Up -ravintoloiden tapaan hostellimme on toiminnassa vain lyhyen aikaa, ikään kuin hostelli hostellin sisällä.  Teeman tarkoituksena on, että saimme käyttää koulussa oppimaamme käytännössä. Dream Hostellin omistaja Ville Virkki antoi mielellään meille tilaisuuden kokeilla omia kykyjämme todellisessa ympäristössä ja nähdä, miten hostellia pyöritetään.

Dream Hostel –porukka ja namibialaiset vaihto-oppilaat

Kolme kertaa viikossa järjestetyt ohjelmaillat oli suunnattu lähinnä hostellin asiakkaille, mutta myös Tampereella oleville vaihto-opiskelijoille. Molemmilla viikoilla järjestimme hostellin yleisissä tiloissa maksuttoman peli-illan. Niissä pelattiin lautapelejä ja tarjosimme myös pientä purtavaa. Peli-iltojen tarkoitus oli tarjota hostellin asukkaille mahdollisuuden seurustella keskenään ja houkutella myös hostellin ulkopuolisia vieraita tutustumaan uusiin ihmisiin. 
Lautapelejä, popcornia ja hyvää seuraa!

Suomalaisen ruoan kokkaus- ja maisteluillassa osallistujat saivat itse valmistaa ja tutustua suomalaisiin erikoisuuksiin. Tarjolla oli mm. karjalanpiirakoita ja munavoita, mustaamakkaraa ja korvapuusteja. Menestyksekäs ilta sai osallistujilta paljon kiitosta.  

Kokkausillassa tehtyjä karjalanpiirakoita ja legendaarista Tapolan mustaamakkaraa
Ohjelmailloissa tarjosimme myös mahdollisuuden tutustua Tampereen keskustaan kävellen, ja pubikierroksella veimme hostellin asukkaat tutustumaan Tampereen yöelämään, kuten Ohranjyvään, Café Europaan ja Olutravintola Konttoriin. Projektimme viimeisenä iltana juhlimme hostellilla tarjoamalla herkkuja ja tietovisailemalla. 
Illanviettoa hostellin oleskelutiloissa
Hostellilla apuna työskennelleet namibialaiset vaihto-opiskelijatytöt saivat loistavan mahdollisuuden tutustua suomalaisiin työskentelytapoihin ja kehittää suomen kielen taitojaan. Dream Hostellin työntekijät olivat auttavaisia ja antoivat meille melko vapaat kädet kaikessa toiminnassa. Tapahtumailtoihin tavoittelemamme kävijämäärä ei täyttynyt, mutta olimme silti tyytyväisiä niihin. Pääasiahan kuitenkin on, että osallistujilla oli mukavaa. Projektimme huomioitiin myös paikallislehdissä, kun lähettämämme lehdistötiedote julkaistiin sekä Tamperelaisessa että Suur-Tampere-ilmaisjakelulehdessä. Tällainen hotelliaiheinen teematapahtuma oli todella hyödyllinen, sillä saimme arvokasta kokemusta majoitustoiminnasta.
Teemaan osallistujat: Anna Lipasti, Nelli Jokelainen, Jutta Kurkimäki, Heidi Välimäki, Tanja Valkama Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelmasta sekä Natania Beukes ja Tellaneey Muriambihu Namibiasta.
Teksti ja kuvat Nelli Jokelainen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *