Ravintola Ziberia, Pirkanmaan Keittiömestareiden Sadonkorjuu 27.10.2012

Katariina Pitkänen, Riikka Kunnari, Sallamari Jolkkonen, Lauri Ronkainen, Svetlana Karvinen
Lounas- ja illalliskattaus à noin 250 asiakasta (klo 13.00 ja klo 18.00)

Järjestäjä: Pirkanmaan Keittiömestarit ry, Juvenes
Olemme TAMKin hotelli- ja ravintola-alan toisen vuoden restonomiopiskelijoita. Saimme tehtäväksemme auttaa organisoimaan Pirkanmaan Keittiömestareiden järjestämää sadonkorjuujuhlaa. Tilaisuus järjestettiin Juveneksen Ravintola Ziberiassa. Koko luokkamme osallistui tapahtuman toteutukseen ja saimme myös apujoukkoja aamukattauksen tekoon ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoilta.
Ensimmäisenä vuonna olemme opiskeluidemme ohessa olleet mukana tilaustarjoilu- keikoilla jonkin verran. Tämä oli kuitenkin ensimmäinen kerta, kun saimme osallistua koulun ulkopuolella järjestettävän tilaisuuden suunnitteluun.  Pirkanmaan keittiömestarit olivat suunnitelleet menun ja keittiön toimintasuunnitelman, joten meille jäi pääsääntöisesti tarjoilun suunnittelu ja sen toteuttaminen. Pöytäkartat saatuamme, suunnittelimme tarjoilujärjestyksen, mutta lopullinen tarjoilujärjestys katsottiin paikan päällä. Kävimme Juveneksen henkilökunnan järjestämissä palavereissa ja pidimme heihin tiiviisti yhteyttä suunnitteluprosessin aikana. 
Tilaisuutta edeltävänä päivänä kävimme tekemässä aamukattauksen ja kävimme vielä kerran läpi tilaisuuden aikataulut. Lauantaina aamuvuoro saapui töihin klo 10.45 ja opiskelijat oli jaettu keittiö- ja salivuoroihin. Salin puolella työskentelevien työnkuvaan kuului noutopöydän valmistelu keittiöhenkilökunnan kanssa, katteiden sekä lasien kiillottaminen, pöytien kattaminen ja koristelu sekä tilaisuuden alkaessa itse tarjoilu. 
Keittiössä työskentelevät opiskelijat auttoivat keittiömestareita. Työnkuvaan kuului ruokien valmistusta, niiden esillelaittoa, tiskausta, paikkojen siistimistä sekä noutopöydän kokoaminen ja kunnossapito.  Tilaisuuden ruoista alkuruoat olivat noutopöydässä ja amuse, väliruoka, pääruoka ja jälkiruoka tarjoiltiin pöytiin. 
Juveneksen henkilökunta ja keittiömestarit ottivat meidät opiskelijat ystävällisesti vastaan ja heidän kanssaan oli mukava työskennellä. Tilaisuus sujui hyvin ja asiakkaat antoivat paljon positiivista palautetta. Asiakkaana ollessa ei tule ajatelleeksi, kuinka paljon tilaisuuden suunnitteluun ja organisointiin on tehtävä töitä. Tapahtuman suunnitellussa opimme sen, kuinka paljon pieniinkin yksityiskohtiin tulee kiinnittää huomiota. Tarvitaan myös paljon tilannetajua ja joustavuutta, jotta asiat sujuvat. Tilaisuudesta meille jäi kaiken kaikkiaan hyvät fiilikset ja keittiömestareiden kiitokset lämmittivät sydäntä. 
MENU
Amuse Bouche
***
Alkuruokapöytä:
Jääkellarinlohella vuorattua siikatartaria
Särkisalaattia ja mätiä saaristolaisleivän kera
Lahnacoulibiac
Maalaisterriiniä
Yrteillä täytettyä karitsanpaistia ja herukoita
Hirventurpasylttyä
Ankansydämellä täytettyä laukonpeuran filettä
Tateilla täytettyä fasaaninrintaa ja viikunahilloketta
Keitettyä naudankieltä ja sieniä
Kateenkorva-broilerinmaksapasteijaa
Punajuuriterriiniä
Graavisika-jokirapusalaattia
Salaattia savustetusta ankanrinnasta
Vihannes-porsaankielisalaattia
Viherversosalaattia
***
Väliruoka
Mummonkurkkukeittoa ja kutunjuustoa
***
Pääruoka
Viinissä haudutettua hevosenposkea, maa-artisokalla maustettua ohraa ja paistoliemikastiketta
***
Jälkiruoka
Palsternakka-omenaleivos uuniomenagraniten ja karamellivaahdon kera
Teksti: Sallamari Jolkkonen
Kuvat: 11HOTRAn opiskelijat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *