Tampereen Komediateatterin Las Vegas Show 30.11.2012

Saimme tänä vuonna mahdollisuuden olla mukana järjestämässä Tampereen Komediateatterin Juhlatalon Las Vegas -illan toteutusta. Las Vegas Show järjestettiin pikkujoulujen merkeissä insinööriväelle, jota oli kaiken kaikkiaan noin 120 henkeä.

Tilaisuuteen järjestettiin jouluinen buffet-ruokailu, jonka sisältö oli jo ennalta sovittu tilaajan kanssa. Meidän opiskelijoiden tehtävänä illan aikana oli juomien tarjoilu ja astiahuolto. Tapahtuman toteutukseen osallistui luokaltamme 11 henkilöä. Vastuuhenkilöinä toimivat Saana Moilanen ja Ida Linja-aho. Ennen toteutusta vastuuhenkilöiden tehtävänä oli suunnitella tilaisuuden aikataulu ja tarjoiluprosessi, tehdä pöytäkartat sekä tarjoilijoiden asemajaot.

Tilaisuus järjestettiin Juhlatalon yläsalissa. Ennen Las Vegas Shown alkamista asiakkailla oli mahdollisuus nautiskella juhlasalin viereisen baarin tarjoiluista. Varsinainen show alkoi alkuperäisestä aikataulusta hieman poiketen klo 18.40. Väliajalla baari oli jälleen toiminnassa, ja vasta esityksen päätyttyä noin klo 20.00 aloitimme ruokien ja juomien esille laiton buffetpöytiin salin takaosaan. Ruokailu alkoi pian tämän jälkeen.

Ruokailun aikana huolehdimme asiakkaiden viihtyvyydestä täyttämällä heidän lasejaan joko viinillä tai oluella ja keräämällä ylimääräisiä astioita pöydistä pois. Myös veden riittävyydestä oli tilaisuuden luonteen vuoksi hyvä pitää huolta. Asiakkaiden ruokailtua buffetpöytä siivottiin pois, jotta tilalle saatiin tanssilattia. Ruokailua seurasi vielä kahvi- ja avec-tarjoilu kera joulupiparien, minkä jälkeen ilmainen juomatarjoilu päättyi. Ruoka- ja juomabuffetit kerättiin pois, ja asiakkaat pääsivät hyödyntämään jäljelle jääneet drinkkilippunsa baarin puolelle. Alati kasvavan puheensorinan keskellä juhlakansaa alkoi viihdyttää DJ Pete, joka mukaansa tempaavilla musiikkivalinnoillaan innosti osan porukasta näyttämään taitonsa tanssilattialla.

Loppuillan ajan työnkuvaamme kuului lähinnä juomalasien blokkausta ja ajoittaista vesikannujen täyttämistä. Juhlien päätyttyä ja vieraiden lähdettyä tiskasimme ja siivosimme paikat kuntoon. Tapahtuma oli kaiken kaikkiaan helppo ja mukava toteuttaa. Juhlatalon ravintoloitsija, Loretta Pietilä, oli tukenamme koko illan ajan. Hän antoi opiskelijoille vapaat kädet toteuttaa omia näkemyksiään. Ilta sujui joutuisasti ja liialliselta kiireeltä sekä ongelmatilanteilta vältyttiin. Iloisista ilmeistä ja naurusta päätellen asiakkaat viihtyivät erinomaisesti. Tällöinhän ei henkilökuntakaan voi muuta kuin viihtyä. Hymyä riitti siis takahuoneessakin pikkutunneille asti. Talvinen lumisade saattoi tunnelmallisesti viimeisetkin juhlijat ja työntekijät puolen yön jälkeen kotiin.

Teksti: Ida Linja-aho ja Saana Moilanen, 11HOTRA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *