Jyrki Sukulan luento ja viinitasting torstaina 1.11.2012

Ravintolatoiminnan kurssiimme sisältyy viiniopintoja ja niihin liittyen saimme vierailijan Italian Piemontesta. Viinitilan omistaja, kokki, Jyrki Sukula kävi pitämässä meille luennon, jonka aiheena oli ”Minä ja mahdollisuuteni”. Oli mielenkiintoista kuulla niinkin menestyneen henkilön neuvoja ja kertomuksia hänen omasta taipaleestaan nuoresta pojasta tv-tähteyteen. Sukulan puheet olivat suurimmaksi osaksi hyvin kannustavia ja ne saivat ajattelemaan, että ehkäpä itselläkin on vielä mahdollisuus saavuttaa jotain. Hän on elänyt todellakin sen kaavan mukaan, ettei samassa työpaikassa tarvitse viettää 30 vuotta ja lyhyessä ajassa voi kokea paljon.

Ehkäpä hieman korvassa särähti se, että hänestä huokui ”Kuppilat kuntoon” -ohjelman teemaan kuuluva terveellinen röyhkeys ja kovat kyynärpäät. Kenties tarkoituksena oli vain pitää samanlaista roolia yllä meidänkin seurassamme. Saimme kokea hänen kritiikkinsä esimerkiksi jälkiruoan ulkonäön suhteen. Hän tosin oli aivan oikeassa sanoessaan suklaapähkinäkakun näyttävän maksalaatikolta. Joten miksipä siis tuomitsemaan sellaista, joka vain kertoo totuuden.

Jyrki Sukula piti saman päivän iltana luennon ja viinitastingin Paistinkääntäjät ry:n Tampereen voutikunnan jäsenille. Meidän ryhmämme valmisti ja tarjoili antipasteja tässä tilaisuudessa. Niin kuin kuuluukin, ei kaikki mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Mutta ryhmämme selvisi kuitenkin hyvin sekä aamuisesta ruokailusta, että illalla järjestetystä viinitastingistä. Jälleen kerran sain olla ylpeä ryhmäläisistäni ja siitä kuinka hyvin toimimme yhdessä.

Tällaisina päivinä on hienoa tuntea kuuluvansa juuri tähän meidän luokkaamme. Ryhmämme henki on positiivinen ja se antaa virheitä anteeksi. Saimme tässäkin tilaisuudessa nauraa, mikä kertoo paljon siitä, että koulunkäynti voi välillä tuntua ihan joltain muulta. Jyrki Sukula teki tästä päivästä meille erilaisen. Juuri tällaiset muista päivistä poikkeavat tilaisuudet jäävät mieleen pitkäksi aikaa. Hyvänä esimerkkinä on se, että saimme maistella piemontelaisia viinejä, myös Sukulan Baroloa, mikä ei opiskelijabudjetilla muuten olisi mahdollista.

Teksti: Sanna Jokinen 11HOTRA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *