HOUSE OF NEW ORLEANS – TEEMAVIIKKO RAVINTOLA MYLLÄREISSÄ 10.-16.2.2014

Teemaryhmä

Teemaryhmä

Kouluvuoden alkaessa syksyllä 2013, hotelli- ja ravintola-alan kolmannen vuoden opiskelijat saivat haasteen Ravintola Mylläreiltä. Oli aika järjestää teemaviikko! Teemaksi saimme ruoan ja musiikin yhdistämisen. Tämän aasinsillan kautta yhdessä ideoidessamme päädyimme New Orleans – teemaan. Halusimme välittää asiakkaille Yhdysvaltojen etelän eläväisen kaupungin tunnelman ja maut. Menua suunniteltaessa otimme vaikutteita cajun- ja creolekeittiöstä ja pyrimme myös luomaan jotain uutta.
Teemaviikko toteutettiin ystävänpäiväviikolla. Koko viikon ajan ravintolassa työskenteli kahden opettajan lisäksi juuri sopivan kokoinen ryhmä restonomiopiskelijoita. Saimme loistavan tilaisuuden pyörittää tamperelaista ravintolaa opiskelijoiden innolla. Pääsimme siis kokeilemaan käytännössä, mitä olemme opintojen aikana oppineet.
Teemaviikon loputtua keräsin projektiryhmältäni tunnelmia teemaviikosta. Tällaisia fiiliksiä kohta valmistuvat restonomit jakoivat:
Parasta koko teemaviikko kurssissa oli itse toteutus eli teemaviikko. Kyllä sen vain huomasi, että itse työn tekeminen sopii meille parhaiten. Pitkän ja tuskaisen suunnittelun palkitsi kunnon työviikko.
– Anne Hautaoja
Proggis oli varsinkin suunnittelun osalta pitkä ja työläs, mutta tämä työ palkitsi itse teemaviikolla ryhmän jäsenet. Asiakaspalautteen perusteella viikko oli menestys, kuin myös taloudellisesti. Tärkeintä oli kuitenkin työryhmän hyvä fiilis, ja viikko purkautuikin iloiseen karonkkaan.
– Risto Järvinen
Teemaviikko oli erinomainen opiskelutapa tutustua käytännössä ala carte – ravintolan toimintaan. Mahtavaa, että saimme Ravintola Mylläreiden tilat käyttöön viikoksi. Teemaviikolla työskentely oli monipuolista ja opettavaista. Alkujännityksestä selvittyä homma pyöri hienosti. Viikon aikana olleista ala cartesta, lounaasta ja brunssista saimme hyvää palautetta ja viikon kruunasi luokkatovereiden kanssa yhdessä vietettävä karonkkailta.
– Sallamari Jolkkonen

A la carten peruskattaus

A´la carten peruskattaus

 
Hieno fiilis toteutusviikon jälkeen kun selvittiin siitä niin kunnialla ja päästiin vielä tavoitteisiin. Sai olla ylpeä keittiötiimistä, kuinka hienosti kaikki tekivät hommia ja kaikki kehittyivät viikkojen aikana. Suurin kiitos tuli kuitenkin asiakkailta, jotka olivat hyvin kiitollisia ruoan laadusta, tuoreista raaka-aineista ja varsinkin ammattitaitoisesta asiakaspalvelusta.
– Matti Hulpio
Huikeen mahtava Myllärit – viikko on onnistuneesti takana! Hommaa riitti, hauskaa oli ja monta kokemusta rikkaampana mennään nyt tulevaisuutta kohti. Kaiken kaikkiaan viikko lähensi koko ryhmäämme, ja paransi entisestään yhteishenkeämme.
– Anna-Stina Joyce
Teemaviikon edetessä oli palkitsevaa huomata, kuinka tarkka asioiden ennakkoon suunnittelu toteutui käytännössä. Annokset näyttivät ja maistuivat siltä kuin pitikin ja palvelu pelasi. Huipputiimin ansiosta pitkistäkin päivistä selvittiin kunnialla.
– Aarne Leinonen
Vaikka toisinaan onkin tuntunut siltä, ettei uutta tietoa ole päähän paljon jäänyt, näytti teemaviikkoprojekti, että yllättävän paljon meistä jokainen on vajaan kolmen vuoden aikana oppinut. Osaaminen on sisäistettyä ymmärrystä ravintola-alasta ja tuloksellisesta ravintolan pyörittämisestä, markkinoinnin maailman ymmärtämistä sekä operatiivisen toiminnan hahmottamista. Teemaviikon toteutus Mylläreissä ja viikon onnistuminen niin taloudellisessa kuin työporukan viihtyvyydessä osoitti, että oppi on mennyt perille.
– Milla Granlund

Ankkaconfit

Ankkaconfit

 
Viikko oli puhdasta ihanuutta. Toteutusviikkoon tiivistyi kaksi koulusisällön parasta osa-aluetta, opiskelijatoverit ja keittiökikkailu, vaivuin liki ikuiselta vaikuttaneeseen nirvanaan ja olin sunnuntaina, kaikesta ilmaisen viinin määrästä huolimatta, varsin pettynyt viikon yllättäen loppuessa. Loppukaneettina voitaneen sanoa että lienee sanomattakin selvää, että toteutusviikko järkeisti käsitystämme kyseisestä asiakokonaisuudesta, mihin tavallaan liittyi myös viimeaikaisia absurdeja väittämiä.
– Mikko Rajala
Teemaviikon suunnittelu lähti syksyllä hieman kankeasti liikkeelle. Aluksi oli erittäin vaikeaa löytää yhteistä säveltä ja ymmärtää kaikkien osanottajien vastuualueet ja niiden laajuus. Käytännön näytöt esim. koemarkkinointipäivä, osoittivat että meistä on puhaltamaan yhteen hiileen. Itse toteutusviikko ylitti odotukseni, sillä työporukka oli ainakin salin puolella mahtavaa ja työnjälki loistavaa. Toinenkin viikko olisi mennyt helposti putkeen.
– Emmi Vihersaari
Teemaviikko oli kokemisen arvoinen, jossa varsinkin esimiesroolissa olevat saivat hyvää kuvaa siitä, minkälaista on pyörittää ravintolaa. Oli kiva aloittaa päivä yhdessä siivoten tilat ja rauhassa valmistella ennen kuin asiakkaat tulivat. Lähti hyvin päivä käyntiin. Ryhmähenki tiivistyi itse teemaviikolla ja viikko meni tosi nopeasti ohi jonka jälkeen oli haikea fiilis kun vasta pääsi vauhtiin!
– Hilla Hoppula
Oli tosi kivaa olla pitkästä aikaa hellan ääressä paistelemassa pihvejä. Köökin puolella kun saa vähän hullutella eikä tarvi aina olla niin formaalin olonen. Olin tyytyväinen kaikkeen mitä luukulta lähetettiin ulos ja kyllä tällä tiimillä pitääkin olla.
– Roni Kainulainen

Punajuuri Wellington

Punajuuriwellington

 
Teemaviikko oli mielenkiintoinen projekti, jonka kautta pääsi vahvistamaan omaa ravintola-alan osaamistaan sekä kehittämään ja harjoittelemaan niitä puolia jotka eivät vielä ole kaikkein omimpia. Viikon aikana oppi paljon siitä mitä kaikkea ravintolassa pitää ottaa huomioon paitsi asiakkaiden, myös työntekijöiden ja ravintolan toiminnan kannalta. Projektin toteuttaminen oli lähes koko lukuvuoden kestänyt prosessi, joka oli ajoittain rankka, ajoittain mukava ja hauska. Uskon että koko vuosi oli kuitenkin erittäin opettavainen koko teematapahtuma-tiimille.
– Anna Keskinen
Teemaviikko oli kokonaisuudessa oikein onnistunut pienistä epäilyksistä huolimatta. Teemaviikon aikana ryhmähenki tiivistyi, työskentely oli rentoa ja ammattimaista. Kokonaisuudessaan viikko oli ammattimaisesti opettava. Työn suuresta määrästä huolimatta viihdyimme töissä ja se näkyi viikon tuloksessa. Olimme ylpeitä teemastamme ja ruokalistasta. Täten sitä olikin mielekästä tehdä ja myydä. Erilaiset tilaisuudet värittivät viikon tunnelmaa sekä toivat myyntiin hurjaa kasvua.
– Katariina Pitkänen & Anne Kyläniemi
Lähetän suuret kiitokset koko projektiryhmälle, sekä mukaan heittäytyneille opettajille Riitta Brännarelle ja Arja Luirolle!
– Onnellinen ja helpottunut projektipäällikkö Tytti-Emilia Mäkipää

Kuvat Tytti-Emilia Mäkipää

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *