Oppimisen iloa Laatu ja turvallisuus -opintojaksolla

Olemme TAMKin ensimmäisen vuoden restonomiopiskelijoita. Saimme ”Laatu ja turvallisuus esimiehen vastuulla” opintojaksolla ryhmämme työksi oppaan tekemisen restonomien työn arkeen. Teimme oppaan huomioiden todelliset tiedon tarpeet,  joita restonomit tarvitsevat työssään.

Lisäksi järjestimme messut perjantaina 7.2. pääkampuksen aulassa. Messuilla aiheitamme olivat ergonomia ja turvallisuus.

tiimi

Kuva. Tehotiimi

Opetimme messuilla oikeata nostotapaa hankalasti nostettavalle painavalle pahvilaatikolle.

Valtaosa nostajista osasi nostaa laatikkoa oikealla tavalla eli jaloilla. Toki muutamia selällänostajiakin paikalle löytyi. Siiri opetti heidät oikeille tavoille ja tarjosi pitkoa kaupanpäälle. Messujen aiheen mukaisesti pitko oli tehty ergonomisia työtapoja noudattaen. Esimerkiksi työpöytä oli tekijälle oikein mitoitettu.

Osastolla vierailijat pääsivät testaamaan Iskun uusimpia työtuoleja. Nykyaikaisissa tuoleissa säätöjä löytyy vaikka mihin suuntiin. Ergonomiset työtuolit eivät ole kovin halpoja, mutta istumatyöläiset ansaitsevat hyvät työkalut peppunsa alle.

Turvallisuusvinkkinä esittelimme tylsän ja terävän työveitsen eroja. Leikkautimme messuosastolla kävijöillä ensin tylsällä veitsellä tomaattia. Useat kävijät kertoivat heillä olevan samanlainen veitsi kotioloissa. Tämän jälkeen annoimme heille terävän työveitsen tomaatin leikkuuseen… ja voi sitä ihmetyksen ja ilon määrää, kun he kokivat leikkaamisen helpoksi kunnon työvälineellä. Kerroimme myös, että terävällä veitsellä voi leikata huomattavasti turvallisemmin sillä syntyvät haavatkin paranevat helpommin.

suojaus

Kuva. Suojautuminen

Suojalasit, suojahuput ja kintaat saivat myös huomiota osastollamme. Ihastusta herättivät erityisesti messuemäntämme Siiri ja Tiina, jotka esittelivät suojavarusteita innokkaasti ja innovatiivisesti osastollamme pistäytyneille.

Yksi messuosastomme vetonauloista oli uudet nettisivumme, joilla tarjoamme tietoa ja apua restonomien toimintaympäristön arkisiin ongelmiin.

Sivumme löytyvät osoitteesta http://tehoteam.webnode.fi

Laitilan kirjapaino painoi osastollemme messujulisteet antamaan lisäinfoa. Muita tukijoitamme olivat: Isku, Petsamon tylsytin, Hämeenlinnan veitsiteroitus, Nokian painot ja Vuoreksen pulla.

Kiitos tukijoille ja messuvieraille!

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *