Teemaviikko Ravintola Mylläreissä 9.-15.2.2015 Liisa ihmemaassa Mitä Ihmettä?!

Viikolla 7 Ravintola Mylläreiden omistaja Santeri Tiitola luovutti ravintolansa Mitä Ihmettä?! Liisa ihmemaassa- teemaviikon toteuttamiseen. Hotelli- ja ravintola-alan koulutusohjelman kolmannen vuoden opiskelijat suunnittelivat ja toteuttivat teemaviikon alusta lähtien (budjetointi, markkinointi, tuotekehitys, henkilöstösuunnittelu jne.). Teemaviikon jälkeen alkoi seurantavaihe, jossa laskettiin viikon tulos, verrattiin ja analysoitiin toteutumaa suunnitelmiin. Suunnittelutyö tehtiin syksyn aikana. Tammikuussa järjestettiin koemarkkinointitilaisuus ”koeasiakkaille”, joiden palautteiden perusteella suunnitelmia hiottiin ja päästiin itse toteutusvaiheeseen.

Kattaus pelikorttimenuineen
Riistaleipäannos (Järjettömyysmetsän saalis)

Projektia toteuttanut ryhmä jaettiin osaamisalueiden mukaan keittiö- ja salityöntekijöihin. Keskuudestamme valittiin molempien ryhmien toiminnasta vastaavat päälliköt ja viikolla extratyöntekijöinä toimi myös muutama ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija. Aamuvuoro vastasi kotiruokalounaan toteutuksesta ja tilauksista, iltavuoron keskittyessä pääasiassa á la carteen. Viikko huipentui sunnuntain Syntymättömyyspäivän brunssiin. Teemaviikko sujui odotetulla tavalla – jopa suunniteltua paremmin. Toki matkan varrella oli ylä- ja alamäkiä sekä yksi perjantai 13. päivä, joka oli ainakin aamuvuoron kiireisyyden puolesta nimensä veroinen. Kaikista vastoinkäymisistäkin kuitenkin selvittiin.

Salmiakkijäädyke (Punamusta)

 

 

 

 

 

 

 

 

Yhteistyö opiskelijoiden kesken sujui hyvin ja toki hauskaakin ehdittiin pitämään. Kaiken kaikkiaan viikko opetti opiskelijoille tärkeitä esimiestaitoja, kuten kannattavan ravintolatoiminnan harjoittamista, tuotekehitystä, budjetointia ja tunnuslukujen laskemista sekä analysointia, organisointitaitoja, logistiikkaa, kirjallista raportointia ja henkilöstösuunnittelua. Suurin osa asiakkaista oli innoissaan tavanomaisesta poikkeavasta teemasta, joka näkyi muun muassa sisustuksessa ja á la cartella. Projektin lopuksi pidettiin yhteinen palaute- ja arviointitilaisuus kaikkien yhteistyökumppaneiden kesken. Myös Ravintola Mylläreiden edustajat saivat teemaviikosta uusia ideoita omaan toimintaansa.

Iloiset tarjoilijamme, jotka olivat pukeutuneet hulluiksi hatuntekijöiksi (Emma Luoma-aho ja Marko Simunaniemi)
Salintervehdys, Drink me!
Pelikorttimenut

 

 

 

 

Teksti Miia Juhala 12HOTRA
Kuvat Matti Hård 12HOTRA, Emma Luoma-aho 12HOTRA, Ronja Honko (kohokohdat.fi)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *