Vastuullinen esimies – tapahtuma

14RESTOn pitkään suunniteltu ja odotettu Vastuullinen esimies – tapahtuma näki päivänvalon tiistaisena iltapäivänä TAMKin Y-kampuksella. Ovet aukesivat kello 12.00, ja ympäri tilaa ripotellut erilaiset suoritusrastit houkuttelivat uteliaita kisailijoita parin tunnin ajan.

porukkaa alkupuuhissa

Alkupöhinöitä ja viime hetken palaveria ennen tapahtuman avautumista

Varsinaisia valmisteluita oli ehditty tehdä tiimistä riippuen parhaimmillaan jo aamuyhdeksästä lähtien. Rastien järjestäminen hoitui (kenties kahvihetken piristämänä) isolla porukalla sutjakasti, ja viime hetken pienen kyselytunnin päätteeksi päästiinkin jo odottelemaan innokkaina ensimmäisiä vierailijoita.

4 tapahtuman juliste

Fläppitaulu toivotti vierailijat tervetulleeksi

Leikkimielisillä rasteilla tehtävät vaihtelivat teeman mukaan aina juopuneen ravintola-asiakkaan taltuttamisesta jätteenlajitteluun ja viinin oikeaoppiseen kaatamiseen asti. Edustettuina olivat siis kaikki Vastuullinen esimies- oppaan tärkeät aiheet. Rasteilla oli saatavilla niin teoriatietoa oppaiden ja videoiden muodossa kuin käytännön oppia toiminnallisten tehtävien kautta. Suorituksia arvioitiin Oiva-passeista mukailluilla yksinkertaisilla lomakkeilla, johon kisaaja sai merkinnän rastilta suorituksensa tason mukaan. Kerättyään merkinnät neljältä rastilta saattoi kisaaja palauttaa lomakkeen ja osallistua näin hienojen palkintojen, kuten tuotepakettien ja lahjakorttien arvontaan. Pääpottina oli hotelliyö Cumuluksessa tai Rantasipissä.

7 matto9 jätteiden lajittelu

TaRen edustus jätteittä lajittelemassa

Vaivan palkaksi rastien suorittajalle oli tarjolla myös välittömästi nautittavia pieniä yllätyksiä. Näistä erityismaininnan ansaitsee G-ryhmän G-Barista löytyneet Hartwallin sponsoroimat, tiimiläisten itse sekoittelemat pirteät hedelmädrinkit sekä tortillalastujen kera tarjottu herkullinen salsa. Karkkeja, keksejä, kyniä sekä muita lahjuksia löytyi myös lähes joka pisteeltä. Lisäksi annettuaan kirjallisesti palautetta tapahtumasta, sai mukaan kupillisen kahvia tai teetä. Tarjoiluista eivät restolaiset siis todellakaan tinkineet!

11 viinilaseja10 drinkkejä ja salsa

G-tiimin rastilla tehtävänä oli kaataa oikea määrä viiniä. Hyvin onnistui allekirjoittaneeltakin.

Auloissa ja käytävillä kierrelleet turkooseihin haalareihin pukeutuneet sisäänheittäjät hoitivat tehtävänsä ilmeisen hyvin, sillä vastuullisuudesta kiinnostuneita ihmisiä kyllä riitti. Vipinä ja vilske alkoi rauhoittua puolisen tuntia ennen tapahtuman päättymistä, jolloin järjestäjillä oli aikaa hengähtää, istua alas lukemaan palautteita ja purkamaan mietteitä tapahtuman onnistuneisuudesta. Sieltä täältä heitellyiden mielipiteiden perusteella vaikutti siltä, että hyvin meni ja hauskaa pidettiin. Tosin esimerkiksi G-Barista jäljelle jääneiden juomatarvikkeiden määrää katsoessa oli todettavissa, että kävijöitä olisi voinut kuitenkin olla vielä enemmän.

Samalla julkistettiin vielä parhaaksi äänestetty Vastuullinen esimies-opas. Yllättäen palkintopalli päästiinkin jakamaan kahden tiimin, Fukusiman sekä Ergonomia Erkkien kesken. Voittajien tuuleteltua loppusiivous sujui nopeasti ja melko pian päästiinkin jo kotiin tyytyväisinä hyvin sujuneesta päivästä.

3.3.2015
Mandi Kouri 14RESTO

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *